zaterdag 25 juni 2011

Vakantie of....stress?

Velen kijken er naar uit: vakantie. De zomervakantie staat voor deur, lekker bijkomen van het werk. Of toch niet?
Er zijn vaak een hoop voorbereidingen:
- is het werk op tijd af?
- is er vervanging op mijn werk?
- is alles voor de reis geregeld?
- zijn we niets vergeten?
- is voor het thuisfront alles geregeld?

Deze punten kunnen op zich al voor veel stress zorgen. In plaats van uitgerust en onbezorgd op reis gaan, kom je uitgeput en gespannen aan. Het weer zit tegen. Lange rijen bij incheck balies. Dreinende kinderen voor wie de reis te lang duurt. Bagage die zoek is. Collega's die je toch nog even mobiel bellen, omdat ze iets willen vragen. Pech onderweg. En als je dan op je bestemming aankomt valt de accommodatie tegen.
Door de stress in je lijf kan je geen tegenslag meer hebben. Van de twee weken vakantie die je hebt, ligt je er eentje uitgeput op bed. Je reisgenoten zijn geïrriteerd, omdat je geen puf hebt om iets te doen. Je realiseert je dat de tijd omvliegt en voor je het weet kan je aan de terugreis beginnen. En dan zie je er als een berg tegenop om weer aan het werk te moeten.....

Tijd om het anders aan te pakken! Neem als het even kan wat tijd om thuis bij te komen en dan uitgerust op vakantie te gaan. Regel dingen al verder van tevoren. Dingen vergeten? Over het algemeen kan je op vakantie iets wat vergeten is alsnog in een winkel aanschaffen. Zet je mobiele telefoon uit.
Er zijn meer maatregelen te nemen om uitgerust en goed voorbereid op vakantie te gaan. Hetzelfde geldt voor het terug komen van vakantie. De hele nacht doorrijden, doodmoe thuis komen, troep moeten opruimen, wassen, post/kranten/mail doorspitten en ook meteen weer aan het werk moeten? Geen goede basis om weer te beginnen! Binnen een paar uur ben je al bijna vergeten dat je op vakantie bent geweest en zit je weer midden in de drukte.

Herken je jezelf hierin? Heb je geen zin meer in dit soort toestanden? Wil je opgewekt en uitgerust op vakantie? En na de vakantie uitgerust en gesterkt weer aan je dagelijkse bezigheden kunnen beginnen?
Nu is je kans om er iets aan te doen! Zorg dat je nu eens echt kunt genieten van je vakantie en je reisgenoten.

Bel of mail voor een afspraak! Kijk op: http://www.counsellingpraktijkhoorn.nl

Ik wens iedereen alvast een fijne, zonnige en onbezorgde zomervakantie toe!

Geen opmerkingen: